Chasing the sun!

Wist je dat....

dit poging 3 is dat ik een verhaal op de site zet? Vet lang verhaal geschreven en toen wassie weg. Daarna een korte versie.. weer weg. Nu dus extra kort, jullie ook een keer blij haha.

Jaja, we komen nog eens terug als wijze dames! De tekst was van het liedje van Acda en De Munnik die voorbij kwam op onze ipod en we dachten dat past wel!

Nou mensen, pak de kaart er maar bij want inmiddels zijn we al op veel verschillende plekken geweest!

 http://www.google.com.vn/imglanding?q=vietnam+map&um=1&hl=en&sa=N&biw=1024&bih=581&tbs=isch:1&tbnid=K0v0WM6fF_4HcM:&imgrefurl=http://www.myvietnam.info/&imgurl=http://www.myvietnam.info/images/vietnam-map.jpg&ei=wM9KTcjxOIP5cYqchbcL&zoom=1&w=400&h=677&iact=hc&oei=u89KTdHGN4jKcY_78bkL&esq=3&page=1&tbnh=132&tbnw=78&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:0,s:0

Van Hanoi naar Sapa met de nachttrein, 8 uurtjes met 6 personen in een coupe ter grote van de ouderwetse eersteklascabines in NL, wel met planken als bedjes gelukkig. Hele volksverhuizingen hadden die aziaten vanwege de feestdagen die in aantocht waren. Zelfs vietnamese ‘kerstbomen’ moesten mee in de coupe.

Ahfijn (of toch niet zo fijn:P), eenmaal aangekomen in Sapa; koud, mistig, hoog in de bergen, in de wolken, het hotel; geen verwarming, de warme douche was echt niet warm dus hebben we ook niet meer aangezet. Wel elektrische deken; werden we allebei precies tegelijk wakker om 5 uur, was de stroom uitgevallen shittt, wij allerlei warme kleding aangetrokken en net toen we weer in bed lagen ging de stroom weer aan, dus de elek. Deken ook haha. Vet warm opeens:P

We waren in Sapa voor de ‘trekking’ van 2 dagen. Eerste dag gewandeld door een schattig dorpje. Vanaf het hotel tot in het dorp liepen er allemaal oude vrouwtjes en meisjes met ons mee met gekleurde sjaaltjes om hun hoofd gebonden, warm ingepakt en rieten mandjes als rugzak op hun rug. We waren hun beste vriendinnen, heel gezelligJ maar ze willen natuurlijk dat je souvenirs van ze koopt. Maar niet vervelend ofzo. 

We moesten trouwens regenlaarzen aan die twee dagen vanwege de modder. De tweede dag was 1 grote modderbende echt niet normaal. Moesten er doorheen, berg op en berg af om een dorp te bereiken. Iedereen had hierbij een personal assistant; een oud lokaal vrouwtje uit zo’n dorpje. Echte bergbeklimmers (echt knap hoor hoe ze daar zo makkelijk kunnen lopen, wij maar piepen terwijl we een wandelstok en hun hand vast hadden haha).

De tweede dag savonds weer met de nachttrein terug naar Hanoi. De hele dag in Hanoi gespendeerd (met twee nederlandse jongens een taxi gedeeld naar een museum waarbij we vet opgelicht werden in de taxi met de meter –de eerste keer dat we de meter hadden geprobeerd ipv een vaste prijs af te spreken, scheen goedkoper te zijn maar dit doen we dus niet nog een keer-, een ruzie, vluchtpoging en dreiging met een zakmes later hebben we het museum kunnen bezoeken, was best leuk.) Dezelfde avond w’e’er in een nachttrein, dit keer naar Hue waar we een paar zonnestralen verwachtten. De keiharde werkelijkheid; regen, regen, regen, etc. Dit deed ons te veel aan NL denken dus meteen een busticket voor de volgende dag gekocht richting Hoi An.

 Wat hebben we gezien/gedaan tijdens de regen in Hue?

-         het ubergezellige backpackers hostel

-         ons bed voor een middagdutje

-         de popquiz georganiseerd door de mexicaan die in het hostel werkte. De eindstand; de ditch girls eindigden als laatste met maar liefst 4 punten. Echt te erg.

-         Happy Hour. De rest weten we niet meer. Haha grapjuhh.. Met onze ‘vrienden’ en de andere inwoners van het hostel naar de plaatselijke club gegaan en gek gedanst met een Chinees.

-         De volgende ochtend brak, en wachten tot 13.30 op de bus.

Ik dacht dat we inmiddels wel wat gewend waren met de rijstijl hier maar de 4 urige busrit naar Hoi An was niet leuk. De chauffeur reed alsof hij 3 flessen wiskey op had en de claxon klonk binnen 2x zo hard als buiten volgens mij.

Eenmaal aangekomen was het in ieder geval droog! Geen Hostels in dit plaatsje dus moesten een (duur) hotel nemen. Wel allebei een eigen tweepersoons bed! Helaas voor Judith liepen er mieren in mijn bed en ben ik lekker bij haar in bed gekropen:p

Hoi An; leuk, knus, gezellig plaatsje dat behoord tot een van de UNESCO gebieden. De eerste avond kwamen we 2 italianen tegen die voor ons in de bus zaten (zo gek als een deur) en zijn met ze uit eten geweest. Zij namen een franse en een spaanse meid mee, wij hebben een Nederlander van straat geplukt.

Judith werd op straat overgehaald door een Vietnamees vrouwtje om haar wenkbrouwen te epileren d.m.v. vn een bepaalde techniek met een touwtje. Judith op de behandelstoel ergens in een steegje en ik mocht er gratis naast zitten om foto’s te maken. Totdat mijn been omhoog werd getrokken en ze mijn benen wilde ontharen, maar dat doe ik zelf welJ (het was niet eens nodig, tss). Toen ging ze m’n kuiten maar masseren, dat mocht wel. En even later gingen mijn schoenen en sokken uit en vond ze dat ik toch echt een pedicure nodig had. Vooruit dan maar. Terwijl mijn teennagels roze werden gelakt werd Judith pijnlijk behandeld (ghehe).

 Ok’e even gauw verder. 2 nachten in Hoi An geweest en daarna de nachtbus (onze eerste busrit in vietnam!) naar Nha Trang genomen. Gister hier dus aangekomen vroeg in de ochtend.  En ja hoor, we hebben hem gevonden. De ZON! We delen een hotelkamer met een Nederlands stel omdat alle hotels hier superduur zijn, dus dat bespaart de kosten een beetje.

Wat we hier hebben gedaan stond eigenlijk in het teken van Tet. Het Vietnameze oud en nieuw. Je merkt dat ze er al dagen, weken naar toe leven. Een soort van Sinaasappelbomen in pot staan midden in woonkamers, winkels en restaurants, sommigen zelfs versierd met rood met gouden hangers. Een soort kerstboom dus. Ook planten met gele bloemen, ze zijn er gek op. Er is nu geen huis te vinden die geen bloemen heeft. Al die bomen en planten gaan ook rustig achterop de scooter mee, op een plank bijvoorbeeld, no problemo!

 Anyway, Tet.. wat het voor ons betekende? Party! ‘s avonds hebben we even rondgelopen om de drukte te bewonderen van mensen die lastminute nog een boom weten te scoren e.d. Daarna hebben we onze mooiste outfit aangetrokken, niet wetende wat te verwachten (behalve vuurwerk om 12 uur, maar of ze daarna nog doorfeesten?geeeen idee). Eerst even ergens een Happy Hour benut en daarna naar het strand gelopen. Er was een plein vol Vietnamezen en een groot podium met allerlei acts. De feeststemming was ver te zoeken, hij was echt verstopt! Al hun gezichten; geen uitdrukking, alsof ze het saai vonden, en na elke act op het podium geen applaus of wat dan ook. We waren ene beetje verbaasd haha. Tegen 10 voor 12 werd er Happy Newyear van ABBA in het Vietnamees gezongen, maar nog steeds; iedereen stond gewoon stilletjes te wachten. Ik vermaakte me ondetrtussen met een paar Vietnameze kinderen/jongeren die ons wel interessant vonden ghehe. En toen was het twaalf uur! WHOEHOE HAPPY NEWYEARRR! Maar niet heus. Er gebeurde helemaal niks haha. Behalve dat het vuurwerk begon, maar niemand zei iets tegen elkaar ofzo heeel vaag! Wij waren echt zo verbaasd en tegelijktijd lagen we dubbel van het lachen. Wat apart zeg.

Nou, een kwrtier lang vet mooi vuurwerk (maar de fullmoon party vuurwerk was natuurlijk beter!) en daarna was het 1 grote chaos. Iedereen op dat plein ging meteen weg, allemaal door elkaar heen natuurlijk. Hup op de scooter,  fiets, in de auto, met de benenwagen ergens naar toe om te bidden (hadden we ons laten vertellen). Echt een megadrukte op straat niet normaal, wel leuk om te zien.

Wij gingen ook weg, maar dan weer richting het strand om een feestje te bouwen. Er was een beachclub die een feest organiseerde. Veel westerse mensen maar ook wat vietnamese jongeren. Nog wat oude ‘bekenden’  uit andere plaatsen tegengekomen. Wat zullen we er verder over zeggen? Het was top! Eindelijk weer heerlijk in jurkjes gedanst met blote voeten in het zand! Er gaat niets boven datJ En dat tot een uur of half 6, dus vandaag hebben we lekker op het strand gelegen. Eindelijk weer! We loveee the sun!

 En nu zit ik hier weer te typen. Jullie dachten eindelijk een kort verhaal he.. had ik jullie mooi tuk!

 Morgenvroeg worden we opgehaald door 2 Easy Riders. Motorduivels die ons van Nha Trang naar Dalat gaan rijden. Wij achterop de motor en geietend van mooie uitzichten en plekken bezoeken en overnachten in dorpjes. We doen er drie dagen over en hebben er onwijs veel zin in! Voor veel mensen die dit hebben gedaan is het het hoogtepunt van hun vakantie/reis hier in vietnam dus hebben er hoge verwachtingen van. Maar aangezien er een vloek op ons heerst wat betreft tours (er is altijd wel wat, we kiezen de verkeerde dingen, worden afgezet, zitten alleen bij aziaten in de groep of weet ik veel wat), moeten we er ook niet te veel van verwachten.

 Zo, weer genoeg getypt.

 Hier een heel klein beetje foto’s;

http://s17.photobucket.com/albums/b52/cynth_/thailand/Thailand/

 Oja, vet balen trouwens dat het zulk noodweer is in Australie! Daar gaat onze planning weer… Willen jullie allemaal elke avond voor het slapen gaan, bij het opstaan, voor en na het eten een schietgebedje doen dat het ophoud?!? Voor de mensen daar, en voor ons J

 Heel veel liefs van ons!

Reacties 7

marian 03-02-2011 17:14

Wat een super verhaal weer!
Die avonturen van jullie zijn voor sommige nog niet in een heel mensenleven te beleven...
Pas goed op jullie zelf en ik ga zeker duimen voor Australië!!
Liefs,
Marian

hans en marijke 04-02-2011 08:11

weer genieten voor het thuisfront deze belevenissen
het gaat vast goed komen voor australie en zoniet wordt het weer iets bijzonders voor jullie avonturen reis
groetjes hans en marijke

inge 04-02-2011 17:35

Hee meiden!!!
Leuk leuk leuk! alleen jammer van al het weer echt gek ik dacht dat jullie in de beste tijd waren! en ik doe vanaf vandaag iedere dag een schietgebedje komt goed !
heel veel plezier nog en geniet er van!!!
liefsssx

Sharon 04-02-2011 18:31

Wanneer gaan jullie ook alweer naar Australie? Idd wel shit met dat weer.. Nou hopen dat het niet zou heel erg is in de plaatsen waar jullie dan zijn. Vast niet heeeel Australie die onder water ligt toch?


Hahah happy new year. Zo gek lijkt me dat =P

xx

Inge Boksebeld 04-02-2011 18:59

Hee meiden,

Leuk verhaal weer! Ga zo direct de foto's kijken.. Ik hoop echt voor jullie dat australie beter wordt, maar wees blij dat je niet in Egypte bent

Enjoy girls..

xx

Gerard en Riëtta de Brouwer 13-02-2011 12:13

Hallo Cynthia en Judith

Geweldig om jullie verhalen te lezen, ondankt alles wat op jullie pad komt en wat jullie onverwachts mee maken zal dit een ervaring zijn om nooit te vergeten, blijf genieten maar blijf ook op jullie hoede, af en toe wel een beetje enge verhalen hoor!
We waren jullie site kwijt, maar gisteren gekregen van Agnes, dus net even weer alles bijgelezen, indrukwekkend, op naar Australië.
Nu blijven we elk bericht van jullie weer volgen, genieten hoor!
Gerard en Riëtta

yvonne 14-02-2011 14:28

hoi juudencynth

ook ik was jullie site even kwijt maar ik ben weer helemaal online
het was weer genieten van een geweldig verhaal
hier in nederland hoor je niets meer over de weersomstandigheden in Australië dus volgens mij hoeven jullie de plannen nog niet echt te wijzigen
veel plezier met jullie motortour

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer