Merry Christmas vanaf Koh Tao!

Dag allemaal!
Sorry dat we zo lang niks van ons hebben laten horen, maar we konden de afgelopen dag niet op internet en daarvoor hadden we er geen tijd voor! We zitten op dit moment sinds gisteren op het schitterende eiland Koh Tao en gaan zo eten bij de duikschool (gratis barbeque) met daarna een party!
 
Bangkok
We zijn van vrijdag t/m zondag in Bangkok geweest en hebben daar onwijs veel meegemaakt. Teveel om te vertellen, dus hou ik het kort. Het leukste in bangkok was de fietstour bij Co van Kessels. We werden door twee Thaise meisjes Mimi en Tuki door China Town rond geleidt. We fietsten door de smalste straatjes en steegjes en moesten soms zelfs afstappen, omdat we er fietstend niet door heen konden! Samen met een Nederlands gezinnetje en een Nederlandse oudere vrouw zaten we op de fiets. Wat een gekkenhuis om door het chaotische Bangkokse verkeer te fietsen! Wel echt super leuk, zo kom je op plekken waar je anders nooit zou komen. Verder hebben we twee pogingen gedaan om langs Tempel Grand Palace http://nl.wikipedia.org/wiki/Grand_Palace te komen, maar hij was een keer gesloten vanwege de ceremonie van de 'aanbeden'  Thaise Koning. ' TOevallig' stond er een tuktuk chauffeur bij de touristpolice die ons dit vertelde (was wel echt waar-vaak zijn het ook oplichters) en 'toevallig'  stond er een tuktukchauffeur bij die ons een goedkoop ritje aanbood en ons op allerlei plekken in de stad heeft afgezet. We hebben ook een leuk filmpje gemaakt maar die kotm ooit nog wel;) was een indrukwekkende eerste rit in ieder geval! De tweede keer zaten we op de boottaxi, maar die stopte toch niet bij de 'halte'  waar wij er uit zouden moeten, dus besloten we naar de Wat Pho http://nl.wikipedia.org/wiki/Wat_Pho te gaan. Een onwijs mooie tempel, met een super grote liggende gouden buddha (mother of pearl).
 
River Kwai Tour
Na Bangkok vertrokken we maandag 20 december om 7 uur 's ochtends met een busje om de River Kwai Tour te gaan doen. We gingen eerst langs de Floating Market (de naam zegt het al, een drijvende markt) echt onwijs cool om te zien. We zijn zelf ook over de kanaaltjes gegaan in een longtailboot, waar aan de waterkant de markkraampjes stonden met diverse souveniers en andere spulletjes. Ook vaarden er bootjes voorbij waarop thaise mannen en vrouwen eten aan het koken waren en wat je dus kon kopen! Daarna gingen we verder (een onwijs chaotische busreis, 4 busjes gehad ongeveer) naar de brug over de River Kwai http://nl.wikipedia.org/wiki/Brug_over_de_rivier_de_Kwai .We bekeken hier de brug (ik had hem heel anders verwacht, veel groter eigenlijk) en hadden ook de mogelijkheid om naar het museum dat erbij hoort te gaan, maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan. Daarna gingen we verder naar onze accomodatie, een soort woonboot op een grote rivier. Het was ook een erg rustige lokatie en mooie omgeving. Samen met nog een aantal anderen jongeren verbleven wij daar 2 nachten en sommigen 1 nacht. De eerste nacht was het echt dolle boel, ze hadden daar een soort dansvloertje waar twee Thaise jongens samen met een aantal dronken westerlingen onwijs vaag op gingen dansen, we hebben ons kapot gelachen! De dagen erna hebben we nog olifanten gewassen, op olifanten gereden en hellfire pass http://en.wikipedia.org/wiki/Hellfire_Pass bezocht. Zelf (judith) vond ik het erg indrukwekkend, ik wist ook niet veel af van de Japanse kant van de oorlog en dus de dingen die bijvoorbeeld hier in Azie zijn gebeurd. We hebben het museum die erbij hoort bezocht, waar veel informatie over de hellfire pass was en we zijn door de pas zelf gelopen. Op de derde dag (woensdag) zijn we naar de Erawan Watervallen http://nl.wikipedia.org/wiki/Erawan_(nationaal_park) geweest. Helaas hadden we hier maar 2,5 uur en dat was niet genoeg om de 7 watervallen te bekijken (hadden we maar de tip opgevolgd om zelf te gaan haha!) en ook nog een tijdje te zwemmen. Het is ons wel gelukt om ze allemaal te zien, alleen was het haasten! Grappig was dat ze er een film aan het opnemen waren, ze zeiden Tarzan 5 maar dat weten we niet zeker! Het was een warme dag (graadje of 33) en we moesten via een lastige weg (veel rotsen en stenen) naar de 7 watervallen lopen, pff erg vermoeiend. Tot overmaat van ramp ging mijn slipper ook nog kapot bij de 6e waterval en moest ik dus de terugweg (3 kwartier) op een blote voet over de pijnlijke stenen naar beneden lopen! Het was wel erg mooie natuur!
 
Koh Tao
Na de Erawan Waterval werden we afgezet in Nakhon Pathom zodat we met de trein richting het zuiden konden. Rond half 6 in de avond kwamen we daar aan en we besloten nog wat te gaan eten. Aan de reactie van de mensen te merken waren ze niet gewent aan toeristen en was iedereen uitermate vriendelijk! (we hebben gemerkt dat de thai in de toeristische gebieden toch wat minder aardig zijn) We gingen voor het eerst van de straat eten. Ik nam mie en Cynthia had soort noedels, beiden met tauge en een paar rare vleesbollen (niet te vreten die dingen). We kregen er ook stokjes bij en hadden dus geen idee hoe we daar mee moesten gaan eten! Cynthia wenkte naar een paar thaise schoolmeisjes en vroeg of ze het ons konden leren. Ze moesten helemaal giechelen met z'n allen en een paar minuten verder hadden we de smaak dan toch een beetje te pakken! Een erg leuke ervaring. Alleen jammer van de buikpijn die Cynthia later kreeg;) Om half 8 stapten we op de trein voor onze 8uur durende reis naar Chumpon (Zuid Thailand). We hadden gelukkig bedden, dus de tijd vloog voorbij. Om half 3 's nachts kwamen we aan op het station Chumpon en bleek dat we moesten wachten tot 6uur in de ochtend voordat de bus naar de pier ging, zodat we met de boot naar Koh Tao konden! De 3,5 uur vloog best wel voorbij en in de bus hebben we nog wat geslapen. Op het moment dat we op de (heeeele lange pier) naar de boot moesten lopen begon het opeens keihard te regenen! Dachten we yes heerlijk richting een paradijs eiland, regent het ineens voor het eerst in de week. Maar het was wel een cool moment, het zag er heel mooi uit eigenlijk. Het duurde ook niet zo heel lang. De bootrit duurde ongeveer 2uur en daar waren we dan Koh Tao http://nl.wikipedia.org/wiki/Koh_Tao! We werden opgehaald door onze duikschool (Buddha View). We kregen een kleine introductie over het duiken en gingen toen in de zon liggen, alleen verdween deze helaas al snel achter de wolken. De volgende dag (vandaag!) moesten we om 9 uur bij de duikschool zijn (10sec lopen) en kregen we onze eerste lessen in het zwembad! Het was wel even wennen, maar erg leuk. Ook alle theorie hebben we doorgenomen en kunnen we overmorgen ons examen doen. Je mag gewoon overleggen, dus die hebben we wel in de pocket! Morgen gaan we niet duiken, omdat het natuurlijk kerstavond is (merrry christmas allemaal!!) en er is hier dus een grote barbecue met erachteraan een groot feest! Ook de duikleraar wilde morgen ook graag zijn roes uitslapen! We gaan overmogen verder met de 1e en 2e duik in de zee en maandag gaan we de laatste twee duiken maken (tot 18meter) en hebben dan als het goed is onze PADI! Het eiland hier is echt fantastisch, we hebben nog niet veel gezien maar overal staan palmbomen, de natuur is groen, de zon scheen prachtig vandaag en de mensen zijn allemaal laidback.
 
Erg leuk als jullie in ons gastenboek schrijven, want als we op internet zitten dan lezen we ze allemaal!! Dus ga er vooral mee door! Als je het leuk vindt dan kan je je ook aanmelden voor onze site, kan helemaal onderaan de pagina en vergeet dan niet om je emailadres te valideren!!
 
Een hele fijne (witte) kerst!!
Cynthia & Judith

Reacties 13

Leonie 24-12-2010 14:17

Met die witte kerst zit het hier wel goed Jullie ook hele fijne feestdagen!

hans en marijke 24-12-2010 14:57

hallo dames
leuke verhalen ben benieuwd naar foto''s
hele fijne kerst gewenst
groetjes hans en marijke

Eltjo en Ineke 24-12-2010 16:59

Hallo Cynthia en Judith, wat heerlijk al die belevenissen! Heel veel plezier en ook een hele fijne kerst!

Elto en Ineke

Harold 25-12-2010 11:02

Hallo dames;
Als eerste fijne feestdagen gewenst.
Ts fijn om te horen dat jullie je goed vermaken.
Ook wij zijn benieuwd naar de foto`s, die jullie her en der gemaak hebben.
gedraag je jullie en we kijken elke dag op jullie weblog.
Heel veel liefs en een dikke kus, van ons allemaal.

xxx Fam Nieuwkamp.

Marian 25-12-2010 12:11

Dat klinkt allemaal goed weer, dames!
En wat mooi dat jullie de padi willen halen. Echt een mooie uitdaging! Hoe zijn de vissen daaro?
Hele fijne feestdagen en pas goed op jullie zelf!
Liefs,
Marian

riet 25-12-2010 18:22

hoi cynthia ik heb een stuk gelezen dat je van de straat hebt gegeten en je buikpijn had had niet meer doen cynthia je weet nooit hoelang het daar al ligt
groetjes riet

Sharon 27-12-2010 17:38

Zo, de kerst zit er weer op. Nu nog Oud & Nieuw.

Ik wil nog veel meer foto's zien!! Hahahah, is leuk =D
Weer is anders zo'n kerst in een warm land.

xx

gerrit 27-12-2010 21:14

He judith, hoe gaat die daro lekker weertje lekker (pittig) eten. alleen voor de temperatuur al wil ik wel ruilen. Ben benieuwd naar je foto's. Veel plezier.

groetjes WJYG

Mojo jojo 28-12-2010 12:11

heey juud en cynth,

en hoe was jullie warme kerst, hier was het dus echt wit..
maar blijkbaar hebben jullie heel wat weer meegemaakt. zo leuk. jullie verhalen.. het lijkt net of jullie er al heel lang zitten.. wat gaat het snel.. voor je het weet is het weer april. dus genietze..

kussieessss merlissa

lindy 29-12-2010 10:28

Hey meiden,

och och wat hadden jullie het zwaar bij de watervallen, en dan ook nog je slipper kapot heb medelijden: DUS NIET
hahah aaaah klinkt allemaal te mooi om waar te zijn dus uploaden die foto's!!!
niet normaal 33, wat is dat hitte??
hier een en al ellende door de sneeuw, tot overmaat van ramp is mn hele fiets kapot cynth en krijg ik deze verjaardag,, en nieuwe fiets, praktisch, leuk is anders mja....
hebben jullie daar al iets geshopt???
ben benieuwd!
kusssssssssssss

Inge 29-12-2010 15:21

He meiden,

Wat goed om te lezen dat jullie enorm genieten van de reis. Echt super leuke & mooie foto's! Ik wil jullie alvast een geweldige jaarwisseling wensen, maar dat zal vast wel goed komen op het bijzondere feest waar jullie naar toe gaan. Ik zal aan jullie denken als ik in DLL aan mijn wijtje zit te lurken .. X

Ingea 29-12-2010 20:15

Heee!!!
sorry ik lees nu pas jullie verhaal maar wel heel vet weer! hahah
maar ik ben echt benieuwd! hoe was het duiken!??hebben jullie al je padi en hoe was de kerst?
post meer fotos!!!!
veel plezier nog ! liefs

Sanne Koerhuis 08-01-2011 12:07

Waauuwwiiee!! Super zeg!! Wordt erg jaloers als ik jullie verhalen lees! Helemaal als ik nu naar buiten kijk.... Het lijkt wel HERFST!!!!!! :S

Geniet er van!! Ik ga ff verder met lezen van jullie verhalen.

Liefs Sanne

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer