Onze eerste avonturen!

Daar zijn we dan! Helemaal veilig aangekomen in het drukke, stinkende, indrukwekkende Bangkok! We hebben een lange dag achter de rug en alweer genoeg mee gemaakt, dus tijd voor een verslagje van de eerste dag (vanuit een internet caf'e waar we tussen ongeveer 40 aziatische gamende kinderen zitten...).
 
Op Schiphol uitgezwaaid door ons afscheidscomit'e.. dat was natuurlijk een groot waterballet! Eenmaal door de douane waren de tranen gedroogd en hebben we even wat gegeten en konden we al gauw aan boord. Goede vlucht gehad, lekker eten, maar het viel ons wel een beetje tegen dat we geen eigen tv-schermpje hadden waar we spelletjes op konden spelen en dat zelfs wij te weinig beenruimte hadden! Eerste uurtje allebei in slaap gesukkeld, daarna eigenlijk helemaal niet meer. Judith zat naast een Thais vrouwtje die zichzelf in de stoel kon opvouwen en daarbij lekker met haar voeten wat ruimte van Judith's stoel opeisde. Op t einde van de vlucht vroeg ze nog wat we gingen doen, maar ze was totaal onverstaanbaar met haar gebrekkige Engels.. We hadden geen idee wat ze allemaal zei en volgens mij verstond ze ons ook niet, dat wordt nog wat de komende tijd dachten we..
 
Eenmaal aangekomen moesten we (heeeel lang) wachten bij de douane, wat een drukte! Geen rechte rijen maar iedereen stormde op de douane poortjes af... we hadden een stel naar alcohol ruikende Russen achter ons waar we ons al aan liepen te ergeren. Toen ze de rest van hun gezin ophaalde om ook in deze rij te gaan staan werd een andere Russische vrouw kwaad op hen. Het was nog net geen oorlog tussen hen...
 
Even later zijn we meteen al 'opgelicht', te weinig wisselgeld teruggekregen van 2 flesjes water, maar ho ho! dat laten we ons natuurlijk niet overkomen. Gelukkig kregen we de rest later gewoon terug. Al gauw hadden we de weg naar de stad gevonden met de city train en daarna de skytrain in Bangkok zelf. Wat een uitzicht... krotten, 'vinexwijken', hoogbouw, parken, alles door elkaar. Als je even rechts uit het raam keek had je links al weer van alles gemist. We hadden muntjes nodig om door de poortjes van het treinstation te komen, die moest je blijkbaar bewaren om over te stappen naar de Skytrain (waar je wel weer nieuwe kaartjes voor nodig had). Ik was deze natuurlijk meteen weer kwijt, meneer agentje erbij; "you're token is lost?" (klinkt als Ushi)... Dat wordt wel h'e'el snel 'hotel traliezicht'  dacht ik! Maar na enig overleg mocht ik snel door het poortje zonder een nieuwe te kopen.. pfieuw! Maar daar bleef het niet bij.. We hadden voor de Skytrain een kaartje voor 4 haltes gekocht want daar wilden we uitstappen. Onderweg kwamen we erachter dat we beter bij de een na laatste halte konden uitstappen, dat was dichter bij het hotel. Dus wij lekker blijven zitten. Want tsja in Nederland hadden we altijd onze OV, waar je dus altijd zonder na te denken kan blijven zitten. Doen onze uitcheckkaartjes het niet... oeps! vergeten... weer meneer agent erbij... 20 Baht bijbetalen en we hadden gelukkig nog steeds een leuke vakantie in het vooruitzicht:)
 
Met onze veeel-zwaarder-dan-gedacht backpacks door de stad rondgeslenterd richting het hotel..Pfff we hebben voor ons gevoel wel 20km gelopen (kwam ook aardig in de buurt denk ik)! Wat een drukte, wat een verkeer. Roze, groene en blauwe taxi's, allerlei soorten busjes, veel brommers en motoren. Ze rijden hier trouwens links van de weg. Elke keer als we over wilden steken kijken we naar links, maar worden dan steeds bijna van de sokken gereden vanaf rechts haha! Sommige mensen lopen ook met mondkapjes op, dat is ook wel nodig als je hier elke dag langs de kant van de weg je spullen staat te verkopen. Overal staan ook eetkraampjes langs de weg, maar dat kon natuurlijk niet missen. Marktjes met van alles en nog wat.. het complete plaatje.
 
Ook hebben we meteen een simkaart gekocht voor onze telefoons om het thuisfront te laten weten dat we over zijn gekomen. Bij een telefoonwinkeltje de simkaart gekocht, moesten we meelopen naar een ander telefoonwinkeltje om de hoek waar een aardige maar bijna-geen-engelssprekende-man ons hielp met het beltegoed dat we er graag bij wilden hebben. Met handen en voeten hebben we elkaar eigenlijk nog niks duidelijk kunnen maken haha. Hij vertelde 100 x hetzelfde verhaal, ik wilde koppen met spijkers slaan dus vroeg even of ik het nu allemaal goed begrepen had en we nu dus klaar waren (misschien al wel een half uur geleden), maar toen kwam hetzelfde verhaal weer.. nouja, altijd blijven lachen is hier de regel dus dit hebben we maar gedaan ook al was ons geduld zo goed als op :)
 
Op weg naar het hotel waren we dus.. het einde kwam maar niet in zicht en het tempo werd steeds langzamer met het gewicht op onze rug.. onderweg kwamen we heel veel behulpzame mensen tegen; iedereen wijst je hier graag de weg of wijst even een lift aan die je evt. ook kan nemen i.p.v. de trap. Erg leuk!  Toen we bijna niet meer vooruit te branden waren zagen we eindelijk het bordje van het hotel, yeahh! Gauw naar binnen.. kwamen we aan in een superrr mooi hotel (met onze tassen en helemaal uitgeput en in onze simpele outfit). (http://www.immhotel.com/fusion-home.html) Blij dat we hier 2x mogen overnachten, gauw de spullen uitgepakt. De simkaart geprobeert, maar die werkte niet! Dus wij weer terug naar de beste man(met de trein heen en weer, niet meer lopen dit keer). (En nog steeds niet geslapen he mensen!!) Toen we zijn winkeltje binnenkwamen lag hij lekker te slapen achter de toonbank hahah, heel versuft kwam hij gauw overeind om te doen alsof er niks aan de hand was.. "haa sleepy sleepy" zeiden we nog maar hij ging er niet op in ghehe. Weer ruim een half uur later konden we eindelijk weer weg bij de winkel (bleek dat we zelf een fout hadden gemaakt in het nummer...). Maar was wel weer gezellig, kregen nog water in een echt Heineken glas.
 
Einde van de middag nog even naar een winkelcentrum naast het hotel geweest. Hier zat ook een grote supermarkt in en we hebben meteen al een paar opvallende dingen gespot! Pringles in allerlei smaken;

Seaweed, Lemon & Sesame, Blueberry & Hazelnut, Soft-shell crab, Grilled Shrimps (smullen maar!). En allerlei verzorgingsproducten (dagcreme voor vrouwen en ook voor mannen en zelfs babycreme) met 'whitening' erop... ook hier natuurlijk een foto van gemaakt:P Is dit wat wij denken dat het is?? Wil iedereen zichzelf hier bleken??? Geen idee... we moeten het maar eens na gaan vragen. Tot slot nog even langs de macdonalds geweest om kipnuggets en patat op te halen en op te eten op onze hotelkamer (gewoon omdat we dat gezellig vonden)... De hele dag zoals die hier nu ook beschreven staat weer besproken en we dachten dit moeten we natuurlijk even met het thuisfront delen! Lang verslag geworden haha, volgende keer zullen we het korter houden. Eigenlijk ook gewoon makkelijk voor ons, dat scheelt ons weer schrijven in ons dagboek. De eerste dag wordt waarschijnlijk gewoon een printje van dit verslag;)
 
Vanavond gaan we (denk ik) mooi op tijd slapen. Morgen willen we kijken of we gaan fietsen door Bangkok bij Ko van Kessels. Schijnt een aanrader te zijn om ook op de niet-toeristische plekjes te komen. Verder zullen we nog wel een tempel gaan bezoeken want die hebben we hier nog niet gezien en de 'floating market'. We zien wel wat het wordt!

Met alle geluksengeltjes en beschermpoppetjes die we hebben gekregen, komt het vast allemaal wel goed!
 
Bedankt voor alle leuke smsjes, mailtjes, berichtjes hier in het gastenboek, op facebook, op hyves etc.!
We zullen goed op elkaar letten en jullie ook rustig aan doen; niet te veel glibberen en glijden in de sneeuw!

Liefs Judith en Cynthia

Laatste foto's

Reacties 9

theo&yvon 17-12-2010 22:28

Nou zolang jullie je niet irriteren aan anderen zullen jullie
een fantastische tijd beleven.....
Have fun &enjoy

Groetjes Theo & yvon

inge 18-12-2010 13:01

hee dames!!!
wow vet verhaal, en die pringles haha echt grappig! hebben jullie inmiddels al de stadper fiets verkend? je mist hier niets behalve veel sneeuw en kou. tim en ik gaan zo lekker squashen. geniet ervan daar met zn tweetjes. tot het volgende verhaal! liefs inge en tim

mojo 18-12-2010 20:55

nou meiden, zo te zien hebben jullie al weer wat meegemaakt..
haha wat een chaos ofniej daaro..
nou, genietze nog van het hotelletje... en tot de next story..
kusjes
merlissa

Leonie en Bart 19-12-2010 12:49

Zo te lezen hebben jullie het al naar jullie zin.
En veel meegemaakt op jullie eerste dag!
Geniet ervan! Liefss Leonie en Bart

jeannet 19-12-2010 13:15

lieve Cynt en Judith
leuk om jullie te volgen het verkeer is vergelijkbaar met china
dames pas goed op je zelf en geniet ervan, en van de zon.

liefs uut Roalte
harold Jeannet Naomi en Mellanie

Ymke 20-12-2010 08:43

Juud en Cynthia,
Heeel heeel heel veel plezier! Systeem ligt er uit dus zit nu lekker jullie mega lange verhaal te lezen! Erg leuk! Ben benieuwd naar jullie volgende verhaal! Wat zullen jullie het leuk krijgen!
Have fun! xx Ymke

Barry&Barry ;) 20-12-2010 14:02

Dames heel veel plezier daar nog he
Na een mooi afscheidsfeest met je liefste (ex) collega's juudje...
Hou ons op de hoogte he

Greets B&B

marloes 20-12-2010 23:11

hee cynthia en judith!!1

toemaar, het is wat .. goed uitkijken en geniet er van!!!!

liefs marloes

maggy 23-12-2010 09:14

hoi,
heel veel plezier (dat hebben jullie al) en blijf leuke verhalen schrijven he.

maggy

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer