Tot ziens Thailand, hello Vietnam!

Hoi allemaal!

Alweer een tijdje geleden dat we weer wat op de site hebben geschreven, dat wordt weer hoog tijd. Weer een lang verhaal dus ben ik bang;) Afgelopen tijd zijn we in Noord Thailand geweest, in Chang Mai, Pai en Bangkok geweest. Inmiddels zitten we sinds vanochtend in Vietnam!

De vorige keer schreven we wat vanuit Ayatuya, hier zijn we 1 nacht geweest. Een klein plaatsje waar we met het fietsje alles hebben kunnen bekijken in 1 dag. De volgende dag hebben we lekker gechilled bij het guesthouse waar we zaten en 's avonds een oncomfortabele busrit naar Chang Mai gehad.

Blij dat we aangekomen waren dus. Bepakt en bezakt in de vroege morgen op zoek naar een dak boven ons hoofd. 4.80 euro samen, we weten ze steeds vaker te vinden die goedkope adresjes! De eerste dag een beetje rondgelopen, vaak de weg kwijtgeraakt (ook al is het een kleine stad) en zelfs mensen uit Heino/Deventer, Almelo en jaja.. RAALTE tegengekomen! Hoe bizar is dat!

Het was zondag en dat betekend Sunday Market in Chang Mai. De hele avond langs allerlei geweldige kraampjes met de beste souvenirs gelopen, helemaal te gek we wilden alles wel kopen haha. Maar we hebben ons netjes ingehouden en alleen de leukste dingetjes gekocht:)

De 2 dagen daarop hebben we in de bushbush doorgebracht. Samen met 9 andere mensen van 21-28 jaar; 2 Duitsers, 2 Koreaanse meisjes, 2 Engelse meiden en een drietal uit Nieuwzeeland en slechts een rugzakje met alle overlevingsbenodigheden werden we achter in een open taxibusje gepropt en hebben we een knusse rit van meer dan 2 uur bergopwaarts gehad. Toen het ook nog begon te regelen begon in te balen dat ik mijn poncho toch maar niet in mijn tas had gedaan (zat nog zo te twijfelen!). Eenmaal aangekomen in een bergdorpjej bij de "Lisu People"  konden we wat warms aandoen en onze slippers vervangen voor onze trouwe wandelschoenen; onze Allstars. Lekker gelunched daar en wat rondgelopen in het dorpje en de basisschool bezocht, erg leuk! Lekker primitief allemaal.

Toen begon de echte ' trekking'; ruim 2 uur wandelen, berg op, af, op af, op, af en weer op. Gelukkig begon het zonnetje een beetje te schijnen en waren we aangekomen bij het volgende dorp (bij de "Lahu People") toen het weer begon te regelen. Dit dorp was wat minder interessant, de  mensen waren heel gesloten en hadden niet echt zin om ons iets te laten zien. We bleven wel slapen in dit dorp in een grote bamboehut. 2 ruimtes; 1 om allemaal te slapen en 1 om te zitten.. Door de regen konden we savonds helaas niet bij het kampvuur zitten maar binnen was net zo gezellig:) nog een traditioneel optreden gekregen van een paar meisjes, wel leuk om te zien maar we weten ook wel dat ze hiermee gewoon geld verdienen voor hun families. "DR. O"  a.k.a DR. Opium uit het dorp kwam ons nog een beozkej brengen en voor 100 baht mocht je een opium pijp roken, wat een figuur. 

De nacht; Koud, koud, koud! Sokken, lange broek, shirjte met lange mouwen, fleecevest met capuchon, 2 oude vodden van dekens over en nog was het koud. In de vroege ochtend wakker van haangekraai en 2 schoten. Daarna weer gekraai dus het was niet de haan die geraakt werd. Wel ei als ontbijt.

De tweede dag wat slechter weer, het had de hele dag geregend dus het wandelen (wat we die dag echt superveel hebben gedaan) was een grote glijpartij. Een avontuur opzich haha. Judith is nog 2 keer onderuit gegaan, maar gelukkig waren de Duitsers zo vriendelijk om ons af en toe een bergje op te duwen en mochten we naar beneden glijden aan de hand van de (niet zo stevige) gids. Onderweg een paar stoppen gehad; met z'n allen uit een schaal sticky rice eten met onze vieze handen, olifanten rijden (heftig ritje baby olifant had geen zin dus moest op sleeptouw worden genomen door moeder en tante, waar wij opzaten), waterval (schoenen uit en door het water lopen om hem te bereiken), en bambooraften; we dachten eindelijk weer chillen op zo'n vlot en genieten van de zon die inmiddels door was gekomen, maar helaas moesten we zelf aan het werk om vooruit te komen! Achteraf best leuk :)

Eenmaal terug in Chang Mai 's avonds met de groep uit eten geweest en uit onze plaat gegaan in een van de 100 reggeabars die dit land te bieden heeft.

De volgende dag een beetje rustig aangedaan en bedacht hoe we verder gaan reizen want we willen ook graag door naar Vietnam dus hadden niet zo heel veel tijd meer over in Thailand. Even goed bedenken wat we willen dus. Het leven van een backpacker gaat niet altijd over rozen want dit soort keuzes maken zijn echt moeilijk!! haha. De eerste bedoeling was om naar Vietnam en Cambodja te gaan, maar horen ook vette verhalen over Laos. Kunnen we dat allemaal in 4 weken? Ja. Willen we dat in vier weken? Nee. Dus de knoop doorgehakt en gekozen om eerst naar Vietnam te gaan want dat is keus nr 1. Meteen een ticket geboekt voor de 19e, helemaal happy:) De volgende dag Visum geregeld en een trein naar Bangkok. Maar eerst hebben we die dag nog een Thaise kookcursus gevolgd! Het was een privecursus zonder dat we dat wisten, we werden opgehaald door een ouder vrouwtje (die dus alle geheime recepten zou kennen) en haar man en mochtn mee naar hun huis waar ze een kookschool hadden buiten. Als we thuis komen kunnen we dus een paar lekkere maaltijden voor jullie maken (na het koken moesten we alle 6 gerechten in een keer opeten, hele tafel vol met eten haha, maar het smaakte prima al zeggen we zelf;)).

De dag erna was volgens onze plannen de laatste dag in Chang Mai. Toch nog maar even hetgene bezocht waar Chang Mai naast de trekkings bekend om staat; de Orchid Farm. Een chauffeur geregeld, de beste man heeft ons i.p.v. weggebracht en opgehaald de hele dag rondgereden! En dat voor maar een euro of 7/8. Eerst naar een tempel geweest, we waren echt de enige buitenlanders daar, superveel monniken want die waren een officiele gebeurtenis voor de volgende dag aan het voorbereiden. Lekker rustig rondgelopen, een van de betere tempels die we gezien hebben. Daarna op  naar de orchideen farm maar daar stonden minimaal 15 touringbussen dus we zijn doorgereden. " eerst even ergens anders naartoe". Prima. We reden naar een village in de bergen dat van de "Hmong people" was. Eerst even gelunched daar op straat met uitzicht over het dorp. Daarna door gereden naar de basisschool van het dorp; zag er allemaal prima uit, groot, betonnen gebouw, het viel dus mee met het armoede gehalte denk ik. We mochten de klassen bezoeken en werden warm onthaald door vooral de jongste kinderen. De chauffeur was ook mee en vertelden ze dat we hun nieuwe engels leraressen waren haha. Ze hebben een paar liedjes voor ons gezongen echt superleuk, helemaal giechelen en blij waren ze. Ik dacht dat kunnen wij ook wel; gelukkig kon ik Judith nog overhalen om met me mee te zingen haha en we hebben ze hoofd, schouders, knie en teen geleerd, echt zooo leuk!

Daarna terug gereden  naar de Orchid Farm (eerst nog even gestopt om foto's te maken van mooie rijstvelden).Nu was er slechts 1 touringbus die ook nog eens vertrok dus hadden het weer helemaal voor onszelf. Wel mooi al die orchideeen, het is gewoon een grote tuin, maar je bent er ook zo uitgekeken haha. Er zat ook een butterfly farm bij maar we zien buiten meer vlinders dan daar binnen, namelijk nul.

De volgende 3 dagen, 2 nachten zijn we in het plaatsje Pai geweest, boven Chang Mai. Een klein dorp, superschattig, heel relaxt, veel leuke mooie dingen er om heen te bewonderen (scooter gehuurd), we zijn er verliefd op! Overdag lekker weer, 's avonds superkoud!!!!!!! en alleen maar Reggeabars, iedere kroegbaas heeft of lang stijl haar of dreadlocks. 's avonds een van deze barretjes in gedoken en later naar een grotere bar geweest die buiten was met allemaal kampvuurtjes, lekker gezeten daar beetje kletsen met mensen.. Volgende ochtend eenuur later dan gepland opgestaan om nog even wat rond te rijden en lekkere ijskoffie en taartjes te eten net als de dag ervoor, goddelijk haha! 's avonds ws er weer markt met echt  de meest leuke schattige coole souvenirs en hebben dus even een paar tshirtjes aangeschaft en ik 2 zomerjurkjes (voor australie alvast natuurlijk). We waren (alweer) heeelemaal happy:) We sliepen trouwens in een leuk hutje met een groot matras midden op de grond echt heel romantisch, vooral toen we 's nachts wakker werden van de kou en tegen elkaar aan zijn gekropen haha. De volgende dag weer terug naar Chang Mai om de trein naar Bangkok te pakken. Toen we bij het bureatje aankwamen om ons Vietnam visum op te halen en het treinkaartje bleek dat onze trein niet deze dat maar de volgende vertrok! En wij helemaal haasten want we hadden mara eenuurtje overstaptijd. Hahah wat dom zeg! helemaal in de war met de dagen en datums! nou meteen maar een kamer gekregene n gaan chillen in het park.. eigenlijk wel lekker.

De volgende dag 'echt met de slaaptrein naar bangkok, van 3 uur smiddags tot 6 uur sochtends.. de bus is sneller maar hier heb je lekker de ruimte, konden we ons dagboek weer bijschrijven en lekker slapen. We hadden ons voorgenomen om in Bangkok lekker te chillen, vroeg nara bed te gaan want moesten er om 3 uur snachts weer uit om nara het vliegveld te gaan. Wat hebben we gedaan? Guesthouse gezocht (en gevonden!), ontbeten bij de Mac want alles zat tot 9 uur dicht, besloten even een kikje te nemen in het MBK winkelcentrum. Om 6 uur 's avonds waren we daar klaar! Helemaal gekkk! Echt alles te krijgen wat je maar kan bedenken! Het resultaat; allebei een Samsung Galaxy Tab gekocht want die zijn hier iets goedkoper dan in Nederland en is toch wel heeel errug handig om foto's enzo mee up te loaden (behalve dat we onze harde schijf nu niet eraan kunnen koppelen haha) maargoed we zijn er (jaja alweer) helemaal bij mee, maar dan ook echt superblij:)

savonsd nog naar het hoofdpostkantoor van Bangkok geweest om samen 1 doos van ruim 9 kilo op te sturen naar huis met al onze aankopen en duikboek en kookboek die we hadden gekregen en alle overbodige kleding die we in hadden gepakt. Wat een happening. Uiteindelijk om half 1 snachts pas gaanslapen en om 3 uur weer op. Goede vlucht naar Hanoi, Vietnam gehad.

We slapen hier in een hostel, voor het eerst in een kamer met andere mensen dus! Maar tot nu toe zijn we er tevreden over, netjes en schoon. We waren de enigen die er waren en een paar uur later kwam er nog een meisje bij. We hebben vandaag helemaal niks gedaan, ff bijgeslapen, heerlijk. En we gaan zometeen ff wat warms eten en wat warms drinken en een warm shirtje kopen en wie weet handschoenen en een muts (want dat heeft iedereen hier aan) want het is hier zo koud, al klinkt dat raar voor jullie maar iets van 10-14 graden. We zien rookwolkjes uit onze mond komen! dat is toch niet normaal haha. Maargoed we reizen hier van noord naar het zuiden dus het zal steeds weer warmer worden!

Anyway, echt supervet dat we nu Vietnam zijn. Zien al meteen wat verschillen met thailand (landschap, huizen, klank van de taal, de taal in schrift, de temperatuur hahah nee grapje), en hebben er echts uperveel zin in om vanaf vanavond/morgen van alles te gaan zien en beleven hier! Weer een nieuw avontuur! We blijven sowieso 3 weken en wie weet maken we er 4 van.. we zien wel!

Foto's komen later weer zoals gewoonlijk en we hadden nog allemaal wistjedatjes voor jullie in de aanbieding, dus die komen ook nog gauw!

Veel liefs van ons!

Reacties 9

Inge 19-01-2011 18:35

Heee meiden!
yesss echt een super vet verhaal! men ik ben ook zo benieuwd naar vietnam en hoe de verschillen zijn met thailand! juud ik heb ttouwnes vandaag je kaartje gekregen! super lief!!! thanks!
geniet er lekker van chicks
liefs

hans en marijke 19-01-2011 20:15

hallo ladies wat een leuk verslag weer
echt genieten
ben benieuwd naar foto's
bedankt voor de kaart erg leuk
ben benieuwd wat vietnam jullie zal brengen
groetjes hans en marijke

jeannet 20-01-2011 13:03

heey dames
weer een leuk verhaal,van jullie.
en Cynt bedankt voor je mooie kaartjes(harold vond het een mooi kaartje)hahaha heel veel plezier en tot horens

liefs, kusjes, Harold Jeannet Naomi en Mellanie

Sharon 20-01-2011 15:35

Hooooii !!

IK HEB JE KAARTJE ONTVANGEN!! Thanks he Super leuk!
Ga een andere keer jullie verhaaltje over Vietnam lezen, zit namelijk midden in een tentamenweek. Net 4 gehad, morgen nog 2 te gaan..

Heel veel plezier daar!!

xx

mojo 20-01-2011 16:34

heey meiden,,

zie dat jullie weer een heel belevenis hebben meegemaakt. zo leuk!
nou heel veel plezier samen nog.. en veel plezier met jullie samsung
haha @juud... ik vond het al raar dat ik zo snel een bericht terug kreeg... haha..
have fun in vietnam!!
xxx

Fam. Cents 20-01-2011 16:35

Hoi Cynthia,

Wat een belevenissen weer. Geweldig om te lezen. Ook wij hebben jou kaartje ontvangen. Wij wensen jou en Judith natuurlijk veel plezier en pas goed op elkaar.
Heel veel liefs van Ben en Irma Gerben en Lianne, Jordy, Elmer en Ceciel

Henk Nijkamp 21-01-2011 07:38

wat een ervaringen doe je op, de Lisu people hebben op ons ook nogal indruk gemaakt, levensomstandigheden zoals voor 1000 jaar. Verder een heel mooi reisverslag, heb ik met veel plezier gelezen.
Vietnam een nieuw land met nieuwe ervaringen, verassingen en hopelijk weer veel plezier, geniet er weer van.

hou je haaks
gr. opa. en riet

Willemien 23-01-2011 09:40

Halle meiden

wat een belevenis zo'n reis. zo te lezen en horen genieten jullie er wel van. Leuk verhaal om te lezen.
veel plezier in Vietnam. Nog bedankt voor de kaart.
nog veel reisplezier.
ben al benieuwd naar jullie volgende verhaal.

groetjes Willemien Schutte

Kristine Folkerts 31-01-2011 14:57

Jeetje Judith, wat een belevenissen! Hartstikke leuk ook al die foto's. Veel plezier verder in Vietnam en Australie.
gr. Kristine

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer